Window to Earth by André Kuipers

André Kuipers bracht een half jaar in de ruimte door. Op 21 december 2011 werd hij samen met een Russische en een Amerikaanse collega voor de tweede keer gelanceerd met een Russische Soyoez-raket. Twee dagen later arriveerde hij in het internationale ruimtestation ISS om daar een half jaar te wonen en te werken. Het is de langste Europese vlucht in de geschiedenis. In totaal bracht de ESA-astronaut 204 dagen in de ruimte door. Aan boord was hij niet alleen arts, wetenschapper en boordingenieur, maar ook onderhoudsmonteur en ambassadeur van goede doelen.

De video laat je een aantal geweldige beelden van het station zelf zien. Maar we moeten toegeven dat dit alles in het niets valt als je de beelden van onze mooie planeet langzaam ziet voorbij komen. 

Het resultaat is een time-lapse van foto's die door de crew van het ISS genomen werden, op een hoogte van ongeveer 350 km. De muziek komt van de 'Prague Philharmonic Orchestra' en 'James Fitzpatrick'.